Бивш лидер на СДС-Асеновград напусна синята група в Общинския съвет

Ников напусна общинския съвет в Асеновград

Бившият лидер на СДС в Асеновград Атанас Ников напусна днес демонстративно групата на сините в Общинския съвет. От трибуната той мотивира решението си с несъгласие с водената политика и действията на групата, които не отговаряли на целите, принципите и ценностите на синята партия.

Решението на Атанас Ников да напусне групата на СДС изненада днес общинските съветници. От трибуната на местния парламент той беше категоричен, че в Асеновград синята партия се е превърнала в присъдружна организация на БСП.

В началото влезнахме с т.нар. Харта – всичко щеше да се разглежда както му е реда и да се взема решение, в крайна сметка, от моя гледна точка се налагаше как да се гласува, какво да се гласува, заяви пред DCNEWS Ников.

Той допълни, че поради тази причина е напуснал и СДС заедно със съпругата и сина си.

Смятах, че това е демократична партия и би трябвало там да можеш да си изразяваш мнението, но не е така, затова напуснах, допълни съветникът.

На 16 април той бе сменен като лидер на сините в Асеновград от колегата си в местния парламент Паскал Терзиев.

Нормалната политическа култура повелява, че когато напускаш партията, с която си избран и листата, с която си избран, би трябвало да напуснеш и Общинския съвет като съветник. Това вече е въпрос на морал, заяви пред журналисти новият общински лидер.

Според Ников обаче нещата не стоят така.

Представлявам тези, които 2011 година гласуваха за СДС, но не в тази коалиция и присъдружна организация на БСП

Редно е г-н Ников да напусне и поста председател на постоянната комисия по общинска собственост, защото е квота на СДС, каза председателят на местния парламент д-р Светозар Шуманов.

След днешния показен акт на Ников в групата на сините остават двама съветници – д-р Шуманов и новият общински лидер Паскал Терзиев.

Подобни статии

Top