Бивш полицай и баща му обжалват присъди за убийство на клошар

Бивш полицай от Пловдив и баща му обжалват 10-годишните си присъди за убийство на клошар пред Апелативния съд. Йордан Пацев, който бе осъден на 10 години и шест месеца затвор при първоначален строг режим за убийството на клошаря Камен Щерев и баща му – Петър Пацев, който получи 10 години за съучастие в убийството, не са доволни от наказанието, наложено им от окръжните магистрати.

Двамата бяха признати за виновни в това, че на 7 април 2013 година в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено са умъртвили клошаря.

В същия ден около 14.00 часа бащата и синът се прибирали в дома си. Близо до жилищния блок, в който живеели двамата подсъдими имало метални гаражи. Между тези тях пострадалият Камен Щерев по прякор „Шабана“ бил запалил огън. Полицаят и баща му паркирали лекия си автомобил и като видели клошаря се ядосали, защото димът достигал до прозорците на жилището, в което живеели.

Мъжете пребили Шабана, като при побоя полицаят му нанесъл удари и с полицейска палка, а баща му го ритал по тялото. Те дори заплашили намиращи се наоколо свидетели да не се намесват. След побоя двамата си тръгнали, като оставили Щерев да лежи на земята в безпомощно състояние. Свидетели помогнали на клошаря и повикали Бърза помощ. Пострадалият бил заведен в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив за оказване на медицинска помощ. В медицинското заведение било установено, че пострадалия Щерев има травми в областта на главата и гръдния кош двустранно, от които починал, въпреки оказаната му медицинска помощ.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на близките на пострадалия 40 000 лв. кръвнина.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Подобни статии

Top