Бивш полицейски шеф поема транспорта в Асеновград

Димчо Темелков  влиза в структурата на община Асеновград като четвърти заместник-кмет. Назначението му е от днес, потвърди информацията градоначалникът д-р Емил Караиванов.Темелков поема ресорите общинска собственост, организация на движението и транспорт. На пряко подчинение към него ще бъде и инспекторат „Паркинги и гаражи”. „Търсих човек, който да подобри работата и контрола по отношение на безопасността на движението в града”, коментира д-р Караиванов.

Още днес новият заместник-кмет  е получил първата си задача, но кметът не пожела да коментира какво точно му е възложил за изпълнение.

Димчо Темелков е бивш началник на Районно управление на полицията в Асеновград. Името му  стана скандално след показна акция на 16 септември миналата година, когато той беше арестуван и изведен с белезници от полицията. Повдигнатото обвинение срещу него беше за търговия с влияние. Два месеца по-рано пък за добра служба Темелков получи награда  лично от  вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„Димчо Темелков не е престъпник, познавам го като личност и съм убеден в качествата му на професионалист”, защити избора си Караиванов.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top