Бивш шеф на полицията: „Няма безопасно място в интернет”

Онлайн общуването крие огромни рискове за децата, които често се доверяват на непознати, споделят лични данни в социалната мрежа, сърфират в сайтове, които не са проверени. Този извод направи бившият директор на ОДМВР Пламен Узунов.

В Асеновград той изнесе лекция на тема  „Онлайн общуването –рискове и заплахи”. Узунов е един от лекторите в четвъртата национална конференция, която събира представители на комисиите за борба срещу обществените прояви на малолетни и непълнолетни. Във форума тази година участват и инспектори от детска педагогическа стая, центрове за обществена подкрепа, представители на общини в цялата страна.

„Онлайн общуването стана част от живота ни, то е отражение на реалния свят”, каза кметът на града Емил Караиванов. „ Но доколко осъзната е опасността, която крие виртуалното пространство за децата ни? Надявам се този форум да набележи адекватни мерки за справяне с  проблема”, продължи Караиванов, който официално откри срещата.

 

Тя продължава с  лекциите  на д-р Луиза Шахбазян от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” към Национален център за безопасен интернет, както и на Евелина Лафчийска от Асоциация „Родители“ при Национален център за безопасен интернет. Те ще запознаят с интернет и ранната сексуалзиация и темата „Как да не изгубим детето във виртуалния свят- насоки за работа с деца и родители“.

Част от двудневният форум ще бъде и омбудсманът на републиката Мая Манолова. Очаква се тя да се включи в дискусията утре.

Подобни статии

Top