„Биг Брадър” на „Алеята на любовта” (СНИМКИ)

snimki 003

Отсечката на бул. „Христо Ботев от Централна гара до Коматевския възел, известна още и като „Алеята на любовта” се превръща в „Алеята на Биг Брадър”.

17 камери с оптична връзка са монтирани на 16 стълба в района. На единия от стълбовете са поставени 2 камери, за да може да бъде обхванат и намиращият се в района паркинг.

„Камерите се активират само при движение, записите от устройствата ще се пазят 1 месец”, каза Наско Русев, техник от фирмата, която поставя камерите.

Над всяка камера има поставени и ЛЕД прожектори, чиято цел е в тъмната част на денонощието да могат да се разпознават лица и номера на превозни средства. Мониторингът на записите ще се извършва в офисите на частна охранителна фирма, която е изградила цялостната мрежа за видеонаблюдението.

„Обхватът на камерите ще заснема не само алеята, но и част от вътрешността на улиците в района. По този начин ще се гарантира и сигурността около жилищните сгради. След поставянето на камерите неморалните прояви, извършващи се в този участък, ще бъдат прекратени”, заяви Любомир Атанасов, собственик на охранителната фирма.

Припомняме, че живущите от района нееднократно са подавали жалби и подписки до районната администрация, за да бъдат взети адекватни мерки срещу нощните шумове огласящи „Алеята на любовта”.

15 000 лв. е стойността проекта. Годишната техническа поддръжка на камерите възлиза на близо 1800 лв. А договорът между кметството на „Централен” и фирмата-изпълнител е за една година, съобщиха от районната администрация.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top