Бизнесдама застава пред съда за опит за убийство на конкурент

Самоубиецът от покрива на поликлиниката в Тракия отива на съд

Окръжният съд в Пловдив ще гледа днес дело срещу бизнесдама, обвинена в опит за убийство на конкурент и нейния съучастник. Според обвинението на 17 декември 2012 година Виолета Илиева и Иван Христов опитали да убият конкурента си Георги Христов. Освен това бизнесдамата е обвинена в притежание на незаконно оръжие – бойна карабина „Winchester“и боен пистолет „Browning“, както и 52 патрона.

Виолета работела в сферата на ученическото хранене. и социалните трапезарии. От известно време обаче бизнесът й тръгнал надолу. В продълженеи на година тя се оплаквала, че 44-годишният Георги Христов печели нагласени конкурси за доставка на храни. Дни преди стрелбата срещу него Христов спечелил отново обществена поръчка за доставка на храни в социални трапезарии в район „Източен“. След като губи и последните два търга, Илиева решава да действа по-радикално срещу конкуренцията.

Сутринта на 17 декември 2012-та година тя и 22-годишният приятел на дъщеря й Иван, причакват Георги Христов на излизане от дома му. Двамата са с маски и въоръжени с уникално самоделно оръжие с голям заглушител – задната му част е от пушка  „Winchester“, а предната – самоделна цев. Оръжието било пригодено да стреля с патрони от пистолет Макаров.

44-годишният мъж обаче не се предал лесно. В последвалата схватка той е прострелян в ръката.

 

Подобни статии

Top