Бизнесмен най-голям длъжник към общинската хазна в Асеновград

Собственици на фирми дължат хиляди левове на градския бюджет. Натрупаните неплатени вноски от местни данъци и такси на бизнесмени възлизат на близо 300 000 лева, оповести кметът Емил Караиванов. Най-голям длъжник на общината е дългогодишния наемател на двуетажния Детмаг в суперцентъра на града.

Оказва се, че собственикът на фирма „Гарант 95” не е погасявал задълженията си година и половина и така е натрупал близо 240 000 лева сума за неплатен наем. Тъй като той не се е отзовавал на многобройните покани на управата да погаси задълженията си, срещу него вече е заведено дело.

От близо половин година е прекратен и договорът му с общината. В мандата на кмета Христо Грудев за неправомерно преотдаване и префасониране на търговската площ в същия обект беше подаден сигнал до Окръжна прокуратура от общински съветници, припомниха паметливи.

По петите на бизнесмени и граждани, натрупали дълг, тръгват и съдия-изпълнители. Вече са съставени 106 преписки за принудително събиране на данъчни вземания.

Изготвени са 46 броя покани за доброволно плащане в седемдневен срок, описани и 32 броя съобщения за длъжници, които нееднократно са посещавани, но не са откривани на адрес. От началото на годината са изготвени и изпратени 460 бр. писма на длъжници по наемни, търговски и други отношения.

Събраните суми по клиенти за лека гаражна клетка към момента са 27 350 лв. и авансово платени 29 326 лв. или общо 56 676 лв.

Снимка: asenovgrad.net

Подобни статии

Top