Бийтбоксъри от цяла Европа се надпяват под тепетата (ВИДЕО)

bijtbox (6)

На 26 юни Пловдив ще се превърне в терен на зрелищно европейско първенство и ще посрещне едни от най – добрите бийтбоксъри, носители на множество награди и титли, които ще се състезават за отличието European Beatbox Master.

За втора поредна година градът под тепетата ще бъде домакин на Европейското първенство по бийтбокс, като този път изненадите и участниците ще са още повече, а битките между тях ще са истинско шоу за ценителите на бийтбокса, каза организаторът Александър Митов.

Участниците ще пристигнат от различни краища на Европа, за да премерят силите на сцената си в Пловдив в Цар Симеоновата Градина – Англия, Белгия, България, Гърция, Франция, Германия, Холандия, Швейцария, Румъния.

Тази година освен традиционния батъл при мъжете, ще има и такъв за жени. Основен организатов и почетен член на журито е Адриана Николова, позната на публиката като Печенката.

Американката Кейла ще бъде специален гост на третото издание на Street Masters 2015.  Кейла е артист с уникален стил в бийтбокса, заради който бе удостоена с титлата „Световен шампион по бийтбокс 2015″. Тя ще бъде и един от почетните членове на журито, които ще оценяват дамите в директните „надпявания“.

Street masters 2015 ще открие програмата си с концерт по случай Световния ден за борба с наркотиците. Той е част от подкрепата на инициативата на Plovdiwood „Продължи линията на живота си без дрога“.

Концертът ще се проведе на 26 юни от 17:30 часа в Цар Симеоновата градина. На сцената ще излязат Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Liter Jack, Стелиан Димитров, Радослав Михов, 5 СТОТАКА и група Ni.Co. Преди концерта на сцената ще се изявят и победителите в конкурса „Осмей дрогата“, който стартира на 1 април тази година.

Събитието е и своеобразен финал на кампанията, която стартира на 18 септември миналата година и се превърна в една от най-успешните инициативи против наркотиците в национален мащаб.

Като част от тазгодишното издание на Street masters, „Продължи линията на живота си без дрога“ излиза извън рамките на България и обединява все по-широк кръг от артисти. Успяхме да реализираме много събития и то без много финанси. Правим нещата в името на каузата, всичко е плод на огромна мотивация, желание и енергия, сподели организаторът на кампанията Стелиан Димитров.

Първенството ще продължи и на следващия ден, 27 юни, когато ще се проведе и Европейското първенство по брейкденс. Участие ще вземат 8 артисти от чужбина, а в 16 часа започва и записването за българите, които искат да премерят сили в директните танцови двубои.

Вижте демонстрация на най-известния български бийтбоксър Александър Деянов – Skiller, който на 26 юни ще бъде част от журито на турнира в Пловдив!

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top