Био конгрес среща наши земеделски производители с европейски клиенти

Наши земеделци, производители на биологични продукти, ще могат да се срещнат с потенциалните си клиенти от Европа на първия по рода си в България конгрес по биоземеделие. Форумът, на тема „В следващия век“, ще се проведе днес и утре (22 и 23 февруари 2016 г.) в хотел „Санкт Петербург“ в град Пловдив.

За форума в Пловдив ще пристигнат представители на най-големия производител на бебешки храни в света, а също производители на чай, екстракти и билки от всички видове растения, семена за хлебарството, продукти от пшеница (брашно, мюсли, хляб) и др. Конгресът ще помогне на българските биопроизводители да намерят своите пазари извън страната.

На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. По време на двудневния конгрес лекции ще изнесат академик Атанас Атанасов от „Съвместен геномен център“ – София, д-р Иван Колчаков от Фондация „Зелена биоорганична България“ – GBOB /ДЖИБОБ/, проф. Димитър Греков от Аграрен университет – Пловдив, немски и холандски учени и др.

Подобни статии

Top