Битката на титаните в Колодрума! (СНИМКИ) - DC news

Битката на титаните в Колодрума! (СНИМКИ)

Залата в полите на „Тракия“ бе домакин на двамата най-добри играчи на снукър в света, световният номер 1 в снукъра Марк Селби и безспорният световен шампион Рони О’Съливан. Рефер на двубоя бе единствената жена, съдийствала финал от голям ранг до сега Михаела Таб.

Мачът бе част от новите серии Eleven 30. В тях се играе във формат 6 от 11 фрейма при максимално разрешени 30 секунди между удар, което допълнително стяга играта и я прави по динамична.

Въпреки високата цена на билетите, отредените места почти на 100% бяха заети, а играчите се постараха да няма разочаровани. Близо три часа продължи двубоят на зелената маса, като се изиграха всички 11 фрейма.

Играта започна добре за Рони О’Съливан, който нескрито беше по-подкрепян от пловдивчани и поведе с 0:4 фрейма. След почивка играта се обърна и Марк Селби изравни 4:4 фрейма. Изравниха 5:5 и след взет фрейм с 118 на 1 за Селби, мачът приключи в негова полза.

След победата си над О’Съливан предната вечер в София, Марк стана носител на купата и я получи лично от кмета на града Иван Тотев.

Почетни плакети получи и загубилият, но обичан от пловдивчани Рони О’Съливан, както и чаровната дама, ръководила двубоя – Михаела Таб.

След обща снимка, светлините на прожекторите притъмняха, а разотиващите се хора коментираха, че градът под тепетата е заслужавал този мач и възможността да се докоснат до най-големите в снукъра.

Защото в България снукърът тръгва именно от Пловдив!

Подобни статии

Top