Бихме и Чехия, но Холандия и Германия направиха грозен и нагласен мач

България победи с 3:2 гейма отбора на Чехия в мач от Група „А“ на Европейското първенство по волейбол – 19:25, 25:20, 16:25, 25:19, 9:15. Това е втора победа на нашите след 3:0 над Германия и така лъвовете делят първото място в групата заедно с отбора на Холандия, като се класира за следващия етап от надпреварата. По-рано вчера Холандия победи Германия с 3:2 гейма.

Наставникът ни Пламен Константинов обвини Холандия и Германия за слабата игра на нашите в двубоя с Чехия, спечелен с 3:2 след тайбрек. „Лалетата“ победиха Бундестима със същия резултат и утре ще решават в мача с нашите кой да продължи на 1/4-финал.

„Театралната игра на двата отбора преди нас ни повлия. Всичко ще се решава утре за местата в група след резултата, който си устройха Холандия и Германия. Излязохме леко демотивирани“, заяви Константинов, който призна, че съзнателно е рискувал със състава срещу Чехия, за да даде почивка на Владо Николов и Андрей Жеков.

За 1/4-финалната фаза се класират първите отбори от всяка група, а вторите и третите излизат в плейофни сблъсъци за следващата фаза. Ако победим Холандия утре – продължаваме напред, ако загубим – играем с третия в група „С“ – Белгия или Словения.

Снимка: focus-sport.net

Подобни статии

Top