Биячите на Румен Койчев застават пред съда

Шестима млади фенове на Локомотив Пловдив се изправят пред Районния съд днес за жестокия побой над 16-годишния ученик от Руската гимназия Румен Койчев. Дванадесетокласниците Васил Мицкулев /19 г./, Георги Иванов /19 г./ и Димитър Хорозов /19 г./, десетокласниците Виктор Радин /16 г./ и Спас Радичев /16 г./ и единайсетокласникът Николай Петров /17 г./ са обвинени, че на 3 януари вечерта са нанесли средна телесна повреда на 16-годишното момче.

Феновете причакали Румен и приятелите му пред заведение в кв. „Кючук Париж“. Те изпратили като примамка друго момче. Когато младежите излезли от заведението видяли въоръжените с палки ултраси и избягали. Последен излязъл Румен и побойниците се нахвърлили върху него.

В резултат на нанесените му удари ученикът от Руската езикова гимназия получил множество травми и бе настанен в болница. На момчето помогнал мъж от заведението.

Според обвинителния акт обвинените ученици напълно са осъзнавали действията си и са извършили престъплението по хулигански подбуди.  По време на разпитите младежите не са се признали за виновни.

Припомням, че за случая стана известно, след като бе разгласен от родителите на момчето, чиято майка е журналист в Радио „Пловдив“. Впоследствие бе разпоредено пълно разследване от главния прокурор Сотир Цацаров.

Днес ще бъде първото заседание по делото. Призовани са 21 свидетели и двама експерти.

 

Подобни статии

Top