Биячите от Раднево: Не сме виновни, натопени сме!

Четиримата мъже от Раднево – Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов, които пребиха жестоко три момчета от града и предизвикаха протести, още при влизането в съдебната зала отрекоха да са започнали побоя.

Още с влизането си в съдебна зала, четиримата казаха, че са натопени от полицията. Адвокатът им Валентин Димитров настоя да бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, тъй като съдебният лекар твърдял, че нараняванията на Георги Николов не са толкова тежки.

Според стоматолога д-р Диян Шарланов, който първи е огледал пострадалия Николов, а след това е дал информация пред БНР, Георги нямал счупена челюст, както се твърди в съдебно-медицинската експертиза. Същото казва и самия пострадал в репортажи на БТВ и БНТ. Съдебният лекар пък се е позовал на клинични данни от прегледа на д-р Шарланов. Съдът обаче отхвърли искането на адвоката с мотива, че  лекарят, който е коментирал, не е експерт и няма как на базата на изявление в медиите да се назначава нова експертиза.

Припомняме, че Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Калчев Иванов са обвинени за това, че на 2 май в Раднево, в съучастие, са извършили опит за убийство по хулигански подбуди.

Обвиняемите поискаха по-лека мярка, както и „да има справедливост“.  Единият от обвиняемите – Калчо Иванов по прякор Сурай заяви, че не е имало бой, той не е участвал, както и че са натопени от наркобосовете.

Калчо Иванов е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Според адвоката му обаче явно някой иска Сурай да бъде отстранен от обществено-политическия живот на Раднево и заради това е обвинен в толкова тежко престъпление.  Динко Асенов също е осъждан за грабеж.

В момента съдът заседава по искането на четиримата биячи за по лека мярка.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

Top