Биячът на лекарката от Раковски получи глоба от 1500 лева

Глоба за циганина, който наби лекарката в Раковски

Пловдивският районен съд наложи 1500 лева глоба на Стоян Костадинов, който  нападна лекарката от Раковски Божидара Пеевска в края на миналата година.

Според обвинението на 14-ти декември 35-годишният  мъж от ромски произход е ударил с шамар по главата  лекарката от неотложна помощ в  медицинския център „Света Елисавета”, тъй като тя е  пренасочила за преглед на друго място малкото дете, доведено  от него и още две жени.

Пред съда Стоян Костадинов  настоя, че  тогава д-р Пеевска е била пияна, държала се е грубо и е поискала 15 лева за прегледа. При този обрат страните поискаха нов разпит на свидетелите,  но съдът го отхвърли, приемайки, че  те са дали показания в досъдебното производство и даде ход на делото.

Мъжът призна, че е имало спречкване, но категорично отрече да е посягал на д-р Божидара Пеевска.  Медицинскят преглед, извършен веднага след нападението обаче констатира, че  тя е получила лека телесна повреда – травматичен оток, охлузни рани и силен шок, причинени от удар.

Обвинението  поиска глобата да е три хиляди лева, защитата настоя за минимална санкция, а съдебният състав определи  санкция от 1500 лева.  Прокурорът заяви, че след като се запознае подробно с мотивите, ще прецени дали да протестира присъдата. Това, както и евентуално обжалване от страна на защитата може да стане в едноседмичен срок пред Окръжен съд.

източник: bnr.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top