Благой стрелял с незаконен Валтер, купен преди убийствата

ubijstvo_kichuka (14)

Писъци и женски плач се чуват от къщата в пловдивския квартал „Беломорски”, в която живеят родителите на Благой Сапунджиев. Рано сутринта в понеделник той застреля съпругата си Йорданка и 5-годишната им дъщеря Петя в квартирата им на ул. „Асен Христофоров” 21 в Пловдив, след което се самоуби.

Майката на Благой – Пенка Сапунджиева, която е собственик на малка шивашка фирма, е на успокоителни, казаха нейни близки пред малката им къща в новия квартал на Пловдив. Цяла нощ роднините на Благой не са спали от мъка, а на сутринта тяхна близка в камуфлажни дрехи уреждаше по телефона лекар да отиде и да бие на Пенка инжекция.

„Не снимайте и не искаме да говорим с никой. В шок сме още и не можем да повярваме на това, което се случи. Голяма трагедия е, оставете ни”, промълви само братът на Благой.

Основната версия, по която работят разследващите за кървавата драма, е дива и патологична ревност. Дани искала развод и от близо 3 месеца не живеела заедно с мъжа си, който пък не можел да приеме, че жена му иска да продължи живота си без него. Въпреки това младата жена, която в младежките си години е била манекенка, не е искала да дели детето от бащата. Затова и на практика разделеното семейство изкарало Новогодишните празници заедно в квартирата на ул. „Асен Христофоров”, обясниха техни съседи.

Последният човек, видял жив Благой Сапунджиев, била именно домоуправителката на входа. Красимира Паралова се разминала с мъжа на стълбите, поздравили се и нищо в поведението му не я усъмнило, че предстои трагедия.

Убийствата и последвалото самоубийство най-вероятно били извършени със стар боен пистолет „Валтер П38”, който не е регистриран в служба КОС на пловдивската полиция и бил с изтрит сериен номер. Информациите, че убийствата са били планирани, както и че Благой е купил пистолета в седмиците преди Нова година, не са достоверни, заявиха разследващи.

По думите им изобщо не е ясно кога съпругът се е сдобил с оръжието, което със сигурност не е вкарано в системата за издирване на МВР.

По данни от разпитите на близки на загиналите и Благой, и Йорданка не са употребявали алкохол и наркотични вещества. Труповете им били намерени един до друг в спалнята, а между тях било детенцето им. Всички жертви имали огнестрелни рани в главите. Край тях не били открити бутилки от изпит алкохол, нито следи от дрога. От окръжна прокуратура, които ръководят разследването за смъртта на Сапунджиеви, са назначили балистична експертиза, както и експертиза за наличие на алкохол в кръвта на мъжа и съпругата му.

Телата били открити от кума на младото семейство. В понеделник сутринта Пенка се притеснила, че нито Благой, нито жена му вдигат телефоните си. Дани не отишла и на работа. Тогава свекървата отишла до квартирата им с мъжа си и кума на двойката. Към 11 часа се опитали да влязат в жилището, но то било заключено отвътре. Обърнали се към домоуправителката, за да я попитат дали има ключ за апартамента. Когато разбрали, че втори ключ няма, кумът се спуснал с противопожарен маркуч от терасата на втория етаж на първия, където живеели Сапунджиеви. Успял да влезе в апартамента и първи се натъкнал на кървавата гледка. С помощта на свекъра на Дани входната врата на апартамента била разбита, а в 11,17 часа близките на мъртвите се обадили на 112.

От окръжната прокуратура обясниха, че ако е необходимо, ще бъде направен втори оглед на местопроизшествието.

Източник: Монитор

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top