Благотворителен базар за децата от „Олга Скобелева” организират в „Централен“

Благотворителен базар в пловдивския район централен

Кметът на район „Централен” Георги Титюков кани всички жители на района и всички пловдивчани на откриването на благотворителен коледен базар утре – 10. 12. 2014 (сряда), от 10.00 часа в сградата на администрацията на ул. „Христо Г. Данов” 39.

Традиционната инициатива е в подкрепа на комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” за събиране на средства за ремонт на общинската сграда на ул. „Етна” 5, в която от 1 март догодина ще бъдат настанени 14 деца.

Сградата се нуждае от ремонт на покрива, подмяна на дограмата, саниране, подмяна на ВиК и ел. инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане. До момента чрез събраните материали и финансови средства от дарения е осигурен ремонтът на покрива.

Децата от комплекса са изработили с огромно усърдие и мотивация изделия, които ще бъдат представени в поредица от благотворителни базари. Сумата, събрана от тях, ще бъде обявена на коледното тържество на децата в Комплекса.

„Очакваме всички, които са съпричастни с проблемите на децата в неравностойно положение, да подкрепят тяхната кауза”, призова Георги Титюков и добави: „Надяваме се с примера, който даваме, като организираме този благотворителен базар, повече граждани да откликнат, за да помогнем на децата в момент, когато те имат нужда от помощ.”

КСУ „Олга Скобелева“ стартира нова благотворителна кауза насочена към децата от Дома – събиране на средства за ремонт на общинска сграда на ул. Етна 5, в която от 01.03.2015 г ще бъдат настанени 14 деца от Дома. Сградата е определена за „Център за настаняване от семеен тип“ с решение № 229 взето с протокол № 12 от 10.07.2014 г на Общински съвет – Пловдив

Сградата се нуждае от ремонт на покрива, подмяна на дограма, саниране, подмяна на ВиК, ел. инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане.

С тази цел благотворителната кауза на екипа и децата от дома е насочена към събиране на средства за ремонта. До момента чрез събраните материали и финансови средства от дарения е осигурен ремонта на покрива. Необходимо е също подмяна на дограма, външно саниране, подови замазки, ремонт на санитарните помещения и стълбището, настилки от ламиниран паркет, шпакловка и боядисване, обзавеждане и оборудване.

Децата изработиха с огромно усърдие и мотивация изделия, които ще представим на благотворителните ни базари. Сумата, събрана от всички базари ще бъде обявена на коледното тържество на децата в Комплекса.

На 10.12.2014 г, от 9,30 ч до 12,30 ч домакин на благотворителния базар е Кметството на район „Централен“.

Очакваме всички, които са съпричастни с проблемите на децата в неравностойно положение да подкрепят нашата кауза, както и всички ценители на изкуството.

Благотворителните базари се организират по покана на съответните организации, а събраните средства ще бъдат вложени в преустройството на сградата на ул. Етна 5.

 

 

Подобни статии

Top