Благотворителен базар за Център от семеен тип

1_f4c330389d923ad0da327e1d7db3db43

Благотворителен базар  на изделия, изработени от възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в Пловдив и техни приятели ще се проведе днес от 10 до 17:00 ч. в . Благородното начинание е подкрепено от Пловдивската занаятчийска камара и известни пловдивски художници.

Пловдивчани ще могат да си купят коледни картички, свещи, керамички съдове, декупаж, картини, бижута, хартиени торбички или папки на цената, която сами определят.

Средствата от продажбите ще отидат за ремонт на жилищна сграда за настаняване на 14 младежи от КСУ „Олга Скобелева”. Постройката се намира на ул. „Етна“ №5. В нея от 1 март следващата година ще бъдат настанени 14 деца от Дома, тъй като той ще бъде закрит. Сградата ще функционира като Център за настаняване от семеен тип. Тя обаче трябва да бъде основно ремонтирана.

Постройката се нуждае от реконструкция на покрива, подмяна на дограма, саниране, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top