Благотворителен базар за Център от семеен тип

Благотворителен базар  на изделия, изработени от възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в Пловдив и техни приятели ще се проведе днес от 10 до 17:00 ч. в . Благородното начинание е подкрепено от Пловдивската занаятчийска камара и известни пловдивски художници.

Пловдивчани ще могат да си купят коледни картички, свещи, керамички съдове, декупаж, картини, бижута, хартиени торбички или папки на цената, която сами определят.

Средствата от продажбите ще отидат за ремонт на жилищна сграда за настаняване на 14 младежи от КСУ „Олга Скобелева”. Постройката се намира на ул. „Етна“ №5. В нея от 1 март следващата година ще бъдат настанени 14 деца от Дома, тъй като той ще бъде закрит. Сградата ще функционира като Център за настаняване от семеен тип. Тя обаче трябва да бъде основно ремонтирана.

Постройката се нуждае от реконструкция на покрива, подмяна на дограма, саниране, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане.

Подобни статии

Top