Благотворителен базар набира средства за болна асеновградчанка

Благотворителен базар ще бъде разкрит днес в 11.00 ч. пред Историческия музей в Асеновград. Организаторите на базара набират средства за трансплантацията на костен мозък за 47-годишната Любомила Ангелова. Операцията ще бъде извършена в Германия.

Заболяването на Люси е открито тази година, през месец април, след диагностичен преглед. Лекарите установили остра миелоидна левкемия, М4 по FAB. Веднага след диагностицирането тя преминава два курса на полихимиотерапия, след които е в състояние на клинична и хематологична ремисия.

Костно-мозъчна трансплантация струва 25 486 евро и включва предварителния преглед и търсенето на донор, а цялото лечение, заедно с трансплантацията, струва 168 557 евро.

Кутии за набиране на дарения за Люси са разположени също в Информационния център на Община Асеновград, ЦДГ „Дружба“ и ОУ „Христо Ботев“.

Организатори на благотворителния базар са Дневния център за деца с увреждания-Асеновград, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград и Центъра за обществена подкрепа-Асеновград.

Подобни статии

Top