Благотворителен Великденски базар в Историческия музей в Асеновград

Благотворителен базар „В очакване на Великден” ще бъде открит днес от 13:30 ч. в Исторически музей – Асеновград. Предметите, които ще бъдат изложени, са изработени от възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания в града.

За откриването на базара неслучайно е избран един от най-светлите празници в християнския календар – Благовещение. На този светъл ден, Дева Мария получила от Архангел Гавраил благата вест, че тя ще роди Божия син – Спасителят на човечеството.

На откриването своето изкуство ще покажат децата от състава за народни танци „Ади” към НЧ „Родолюбие”с ръководител Аделина Кърчева. Те са подготвили „Пролетен танц”, а детският театрален състав на читалището ще изиграе пред присъстващите спектакъла „Блага приказка за разказване”, под ръководството на Изабела Шопова.

Благотворителната инициатива има вече своите първи анонимни дарители. Със своя труд в базара се включва майсторката Кичка Симеонова, а организаторите призовават повече хора да разтворят сърцата си и да подпомогнат малчуганите от Дневния център за деца с увреждания.

Подобни статии

Top