Благотворителен търг подкрепя дете с церебрална парализа

hristiqn

Благотворителен търг в помощ на 6-годишния Християн Павлов Шишманов ще се състои тази вечер в Пловдив. Организатори и водещи на благотворителната инициатива, която е под патронажа на зам.-кмета по социални дейности Георги Титюков, са Меги Трайкова, председател на фондация „Сан Марко М” и плеймейтката Златка Димитрова.

Гостите на благотворителната инициатива ще наддават за картини, икони и бижута. Сред експонатите ще бъде и медал на двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева.

Момченцето е с диагноза „Детска церебрална парализа” и от петия си месец е подложено на непрекъсната рехабилитация. Вече са му направени две операции в Истанбулска клиника и сега ежемесечно са му нужни над 500 лева за процедури и посещения при логопед. Тъй като сумата е непосилна за семейството на детето тя ще бъде събрана чрез поредица от благотворителни инициативи.

Малчуганът е правнук на легендата на Ботев Пловдив Георги Чакъров (капитан и треньор на жълто-черните от 1956 – 1965 година с 221 мача в „А“ група).  Преди няколко години бултрасите също подпомогнаха семейството с благотворителни прояви.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top