Благотворителна вечер за деца с лицеви аномалии

Благотворителна вечер в подкрепа на Центъра за лечение на лицеви аномалии в УМАЛ „Св. Георги “ в Пловдив организира Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители – АЛА „с подкрепата на Фондация „Новите лидери“. Тя ще състои тази вечер от 19:15 ч. в голямата конферентна зала в Дома на културата „Борис Христов“ и ще премине под надслов „С разбиране и благородство да подарим усмивки!“.

Асоциацията АЛА има над 15-годишен опит в осигуряването на подкрепа на децата с лицеви аномалии и техните семейства. АЛА подпомага Отделението по пластична и краниофациална хирургия към УМБАЛ „Св. Георги”, Пловдив, където с много усилия е създаден и се поддържа единственият в страната Център за лечение на лицеви аномалии. В него се лекуват над 90% от всички случаи в България като до момента са оперирани над 4000 деца с лицеви аномалии.

Асоциация АЛА работи в помощ на държавата, като осигурява специфичните консумативи за хирургичното лечение на децата с лицеви аномалии; плаща на детски анестезиолози и финансира част от логопедичното и ортодонтско лечение (разходите за тях са многократни и не се осигуряват от Здравната каса). Осигурените до момента средства са недостатъчни за лечението на всички нуждаещи се.

Със събраните средства ще бъдат закупени специфични инструменти, необходими за хирургичното лечение на деца с тежки лицево-черепни аномалии в УМБАЛ „Св.Георги”, Пловдив.

Вокална група „Саркутска”, Формация за автентичен фолклор”Куклици”към Общински детски комплекс-гр. Пловдив и даровитата Ерика Адамс ще представят кратка музикално-артистична програма.

„Заедно можем да осигурим лечението на децата с вродени лицеви аномалии, за да имат те пълноценен и достоен живот“, призовават от Асоциация АЛА.

 

Подобни статии

Top