Благотворителна изложба в подкрепа на вокална група „Сладурана“

vokalna

Благотворителна изложба в подкрепа на вокална група „Сладурана” ще бъде открита тази вечер от 19.00 ч. от председателя на Общински съвет арх. Илко Николов. Със свои картини в изложбата, която ще бъде разположена в сградата на Общински съвет Пловдив,  ще участват художници от цялата страна.

Инициативата, която е под патронажа на  председателя на Общинския съвет, е с цел подсигуряване на нужното финансиране, за да може вокална група „Сладурана”  да участва в Осмия международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия” в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе от 8 до 14 септември 2015 и е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Вокалната група е от общо 19 деца на възраст от 10 до 14 години към ОУ „Княз Александър Първи”, гр. Пловдив, с ръководител учителката по музика Донка Гугова. Талантливите ученички вече бяха отличени с „Гран при” за вокална формация на националния конкурс „Път към славата”, през януари в София.  Именно тази награда им отвори вратите към фестивала във Венеция, който предстои този септември.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top