Благотворителна изложба събра 1000 лв. за вокална група „Сладурани”

сладурани

Благотворителна изложба под патронажа на председателя на Общински съвет арх. Илко Николов успя да събере 1000 лева след откупки за няколко минути.

Инициатива, провела се в сградата на Общински съвет Пловдив, имаше за цел да помогне на вокална група „Сладурана” да финансира своето участие в Осмия международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия” в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе от 8 до 14 септември 2015, който е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Още по време на откриването на изложбата арх. Николов хареса една от картините и я купи. Надявам се това да провокира повечето от присъстващите, за да се включат и те в тази благородна кауза, сподели председателят.

Неговият отклик бе последван от няколко гости на събитието и до края на вечерта бяха направени още няколко откупки и в крайна сметка само от снощната изложба се събраха 1000 лв.

В началото на вечерта момичета от „Сладурана” поздравиха гостите, демонстрирайки своя талант с няколко изпълнения. Донка Гугова, която е вокален педагог на групата, изказа специални благодарности за подкрепата на арх. Николов и бързата реакция за организиране на изложбата.

Въпреки събраните средства от изложбата, са необходими още. Децата и родителите им се надяват, че въпреки наближаващият краен срок в началото на юни, ще успеят да съберат необходимата сума, която е в рамките на 9 хил. лева.

Вокалната група е в състав от общо 19 деца на възраст от 10 до 14 години към ОУ „Княз Александър Първи”, гр. Пловдив, с ръководител учителката по музика Донка Гугова.

Талантливите ученички вече бяха отличени с „Гран при” за вокална формация на националния конкурс „Път към славата”, провел се този януари в София. Именно тази награда им отваря вратите към фестивала във Венеция този септември.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top