Благотворително представление събира средства за изгорялата сцена на Драмата

Благотворителният спектакъл „Мечтата на Наташа“ ще направи своя дебют на пловдивска сцена днес от 19:00 ч.  в Камерната зала на Драматичния театър. Автор на драматургията е Ярослава Пулинович, преводът е на Азаля Саркисян. Режисьор на постановката е Ованес Торосян, а в ролите пловдивчани ще могат да видят Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова, Александър Томов.

„Разпръсквайки звезди, безкрайността създава огнена пропаст. Тъгува Бог, ликува Вечността, разлиствайки дните на календара.” – пише режисьорът Ованес Торосян.

„Мечтата на Наташа” от Ярослава Пулинович се представя в рамките на благотворителния проект „Театър на добро-детелта” – част от платформата Нощ на театрите – Европейска нощ на театъра. Инициативата има за цел да подпомага театрални каузи чрез изява на млади актьори, режисьори и сценографи и да се превърне в кампания за добротворство в името на изкуството.

Спектакълът на режисьора Ованес Торосян е издържан в стилистиката на документалния театър. Той е копродукция на Театър Реплика и Фондация „Арт Проджектс“. „Мечтата на Наташа“ разказва историите на три Наташи, а младите актьори Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов толкова правдиво изграждат образите си в постановката, че нито един зрител в залата не може да остане безразличен към съдбите и мечтите на героите им.

Мотивите на режисьора да се включи в проекта „Театър на добродетелта” и каузата за възстановяване на сцената на пловдивския театър са „желанието да покажем, че театърът дори и в тези неузнаваеми времена е в състояние да прави добро, да предизвиква размисъл и да търси смислите на нашето съществуване.”

Премиерата на „Мечтата на Наташа” се случи по време на второто издание на Нощ на театрите в Народен театър „Иван Вазов”, а приходите от билети бяха дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България.

Средствата от билети за представлението „Мечтата на Наташа” ще бъдат дарени за ремонт на изгорялата сцена на пловдивския театър.

 

Подобни статии

Top