Близките на загиналия Данаил в Пловдив: Искаме проверки на ски-пистите!

Подписка против ски-пистите, отнемащи живот се провежда днес в Пловдив пред сградата на Туристическия информационен център. Организатори са близките и приятелите на загиналия скиор на писта „Мечи чал“ в Чепеларе Данаил Кънчев.

Припомняме, че навръх Свети Валентин, 28-годишният мъж се удари в бетонов фундамент и почина на място. Приятелите на Данаил настояват да се направи проверка на пистата, която според тях не е обезопасена и в участъка не са разположени никакви знаци и маркировка.

Центробежната сила е изхвърлила младия мъж от пистата и той се е ударил в бетонния фундамент, който е част от оръдие за изкуствен сняг. Инициаторите на подписката се надяват да излязат от частния случай и да се направи сериозна проверка на пистите в страната. „Отиваме на ски с пропусквателен режим, плащаме си и се надяваме да ни бъде осигурена безопасност“, категорични са близките на Данаил.

Освен в Пловдив, подписката вече върви в София, Шумен, Варна, предстои да се организира във Велико Търново и Бургас. Подписи се събират и онлайн тук!

Подписката ще бъде внесена в Народното събрание, Европейската комисия, Строителния надзор и всички институциите, които трябва да пазят живота на хората. Този уикент приятелите на загиналия организират и протестно шествие в столицата.

Подобни статии

Top