Близки и приятели издирват 16-годишната Нели от Раковски (СНИМКИ)

Близки и приятели издирват 16-годишната Нели Веселинова Мекерешка от гр. Раковски. Момичето е изчезнало на 11 януари 2016-та година, като за последен път е засечено около 14:30 в село Долна Махала, където се качва на стоп в малка синя кола по посока Карлово, с идеята да стигне до Варна.

Според сестрата на Нели Веска Мекерешка, 16-годишната ученичка от ПГ „Петър Парчевич“ в кв. „Генерал Николаево“, имала леки психични отклонения от известно време. В продължение на десетина дни тя лежала в Хирургиите на „Пещерско шосе“, където й е направена операция на счупената дясна ръка. „Поставиха й 8 пирона и се наложи да й бъда придружител“, обясни пред DCNEWS Веси Мекерешка.

Момичето счупило ръката си по време на новогодишен купон. Докато се веселили, младеж извил ръката назад и се стигнало до тежката и болезнена травма.  Докато била в УМБАЛ „Св. Георги“ психиатър й изписал лекарства за психичните проблеми.

В събота Нели и сестра й се прибрали от болницата в Раковски. Момичето все повтаряло, че иска да отиде до Варна. „В понеделник я изпуснахме, избяга“, разтревожена е Веси. По думите й 16-годишната девойка е без документи за самоличност, без пари и лекарства. Оттогава семейството я търси из областта, но се е натъкнало само на един свидетел, който я е видял да се качва на стоп в син лек автомобил в Долна махала.

Нели е обявена за издирване и от полицията в Раковски. Близките й обаче се притесняват, че служителите на реда не правят кой знае колко и затова са публикували постове със снимки на момичето във Фейсбук.

В момента на изчезването си Нели е била с бяло палто от изкуствена кожа, клин на розови цветя и кафяви боти. Косата й е къса, червена на цвят и къдрава.

Снимки: Фейсбук

 

 

Подобни статии

Top