Близнаци и тризнаци атакуват елитните гимназии

Близнак с две двойки на Националното външно оценяване /НВО/ влезе в Националната търговска гимназия, съобщи експертът от РИО-Пловдив Рангел Райчев. Момчето е прието заради брат си, който не само, че е издържал изпитите по математика и български език, но се е и класирал в гимназията.

Общо 13 двойки близнаци и една тройка тризнаци в Пловдивско са се възползвали от възможностите, които дава наредбата за прием след седми клас – а именно, единият от братята или сестрите да бъде приет заедно с другия, независимо дали е издържал изпитите от НВО.  Най-много са приети именно в Търговската гимназия – 4 двойки. Два чифта близнаци ще учат в подготвителен клас в Руската гимназия /ЕГ „Иван Вазов“/. Близнаци ще има също в Хуманитарната гимназия, Професионалната гимназия по електротехника и електроника и СОУ „Паисий Хилендарски“, както и в СОУ „Васил Левски“ в Карлово.

Тризнаци от Кючука също са се възползвали от възможността да учат в едно и също училище, но не съвсем. Тройката момичета е издържала НВО, но едно от тях е било прието във Френската гимназия, а другото – в СОУ „Паисий Хилендарски“. Родителите са решили третата сестра да учи също в „Паисий Хилендарски“, уточни Рангел Райчев.

Подобни статии

Top