Близо 2000 бойци на Европейската купа по кикбокс в „Колодрума“

Организатори са пловдивския „Бултрас“, столичния „Стар тийм“ и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, поздрави ги служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков

Европейската купа по кикбокс стартира в зала „Колодрума“ в Пловдив с участието на 1953 бойци от 110 клуба и 21 държави. Организатори на събитието са спортните клубове „Стар тийм“ от София и „Бултрас“ от Пловдив, съвместно с Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).

Това е последната Европейска купа за 2024 година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO. 

Получаването на домакинство на подобен форум е огромно признание за България и предполага пълно доверие от страна на Световната федерация към страната, пишат от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Срещите ще се играят на 8 татмита и 2 ринга. 

България ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове. 

Състезанието ще стартира в 10:00 часа днес с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота по време на полуфиналите. 

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, заяви президентът на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс.

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков изпрати поздравителнен адрес до организаторите и участниците.