Близо 22 хиляди хапчета за полова мощ конфискувани на границата (СНИМКИ)

4470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност откриха и задържаха митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в България от Турция. Камионът с чуждестранна регистрация е бил управляван от турски гражданин, съобщиха от митницата.

На границата шофьорът декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България.

Установено е, че кашоните съдържат 1970 блистера с 11 820 таблетки лекарствен продукт „Vegaxes 130″ и 2500 блистера с 10 000 таблетки „ Vega 100″. Част от опаковките са без обозначен производител, а на други е посочен производител от Индия. По състав и двата лекарствени продукта са от типа на стимулантите на половата мощ. Шофьорът на камиона е посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, също на черния пазар.

Контрабандните лекарствени продукти са задържани. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Подобни статии

Top