Близо 300 пловдивчани разгледаха Колодрума за два дни (СНИМКИ)

Над 150 души са разгледали Колодрума в събота, когато бе първия ден на отворени врати в Многофункционалната зала. Днес поне още толкова пловдивчани дойдоха въпреки лошото време, за да огледат ка върви ремонта и какво представлява залата отвътре.

Зам.-кметът Димитър Кацарски, развеждаше посетителите и им обясняваше какво се прави по залата. На пловдивчани бе забранено да снимат в обекта.

Влизането ставаше от западната страна на залата – през входа откъм бул. „Найчо Цанов“. Репортер на DCNEWS бе изненадан от това, че източният вход е затворен и охраняван строго от служители на частна охранителна фирма. „Опасно е да се преминава оттук, затова е затворено“, обясниха охранителите.

От другата страна обаче гардовете канеха любезно посетителите да влязат да разгледат залата. Пред входа, определен за граждани, бяха разположени пана с чертежите на обекта и компютърни възстановки как ще изглежда той в завършен вид.

На втория етаж хората бяха насочвани към вътрешността, където пък ги посрещаше зам.-кметът по строителството. Тук те можеха да поседнат и опитат новите седалки и да слязат до парапета над бъдещата колоездачна писта.

„Има голям интерес, като се има предвид колко събития има  в центъра и това, че все пак става дума за строеж, пловдивчани са доста активни“, коментира Кацарски. Към него бяха отправяни редица въпроси. Като например този, защо сегашните строители и архитекти строят по некачествено от Колю Фичето и старите римски майстори, чиито пътища, а тук там и постройки, все още са здрави. „Сигурно защото не стават от компютъра, а на обекта ходят по един два пъти“, коментира възрастен инженер.

„Седалките са много удобни, ще бъде удоволствие да се дойде тук на състезание или концерт“, посочи друг посетител. Възрастна двойка пък сравни пловдивската зала с „Арена Армеец“. „Е, не е толкова голяма, местата са доста по-малко, но все пак е мащабно съоръжение“, усмихна се Кацарски.

Отправени му бяха и въпроси има ли място за паркиране на коли. Той обясни, че освен подземният паркинг с 300 места, ще има и други – около залата.

Да разгледа Колодрума дойде и общинският съветник Атанас Узунов. Бившият административен директор на Локомотив Пловдив също бе впечатлен.

Предстои още много работа, но се надяваме догодина да можем вече да посрещаме състезания, коментираха от общинското ръководство. Димитър Кацарски припомни, че тепърва се очаква да бъде доставена и колоездачната писта на стойност 1,5 млн.лв., първите финансови средства за която са дошли от Международната федерация по колоездене.

Подобни статии

Top