Блъснаха дете и баба в Пловдив

Два пътни инцидента с пешеходци са регистрирани в Пловдив за денонощието, съобщи ОДМВР.

Около 15.00 часа на паркинг на ул. “Капитан Райчо”, лек автомобил “БМВ” при движение на заден ход удря 79-годишна пловдивчанка и напуска мястото на инцидента. Пострадалата е отведена в болнично заведение без опасност за живота, където е настанена за извършване на операция. Водачът – Д.С. /42 год./ от Пловдив, е бил установен от служителите на сектор “Пътна полиция” и срещу него е образувано досъдебно производство. Алкохолната проба на нарушителя е отрицателна.

При друг инцидент бе блъснато дете на 7 години. То било ударено от лек автомобил “Ситроен” на кръстовището на бул. “Освобождение” и ул. “Княз Борис I” около 19.00 часа. Момченцето не е пострадало тежко. На 57-годишната водачка на автомобила е наложена санкция по административния ред от служителите на реда.

При трето произшествие мъж се преобърна по таван на пътя между Красново и Старосел. Инцидентът е станал вчера около 3.00 часа. В дежурната на РУ Хисар е било получено съобщение от спешен телефон 112 за катастрофа. Пристигналият на място автопатрул установил, че лек автомобил “Дачия” е напуснал пътното платно и се е преобърнал по таван в канавката.

Водачът – К.Г. /54 год./ от с. Старосел, е бил откаран в болница без опасност за живота, направената му алкохолна проба е отрицателна.

Подобни статии

Top