Блъснаха ученичка на пешеходна пътека в Пловдив

Блъснаха момиче на пешеходна пътека в Пловдив

Момиче е настанено в болница, след като бе блъснато на пешеходна пътека вчера в Пловдив. Пътният инцидент настъпил около 17 часа на кръстовище между бул. “Александър Стамболийски” и ул. “Братя Бъкстон”. Лек автомобил “Нисан”, управляван от В.М. /43 г./ от Пловдив, отнел предимството и блъснал пресичащата пътното платно 14-годишна пешеходка. Според първоначалната информация няма опасност за живота на пострадалата тийнейджърка. Шофьорът е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен.

Междувременно служители от сектор “Пътна полиция” изясняват обстоятелствата около катастрофа, при която е ранен 72-годишен пешеходец. Сигналът за инцидента е подаден вчера, около 10 часа, чрез тел. 112. По първоначални данни в района на пътен възел “Труд” на автомагистрала “Тракия” 72-годишен пловдивчанин бил блъснат от лек автомобил “Нисан”, управляван от 54-годишен мъж, също от Пловдив. Пострадалият пенсионер е настанен в болница за наблюдение и според лекарите няма опасност за живота му. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Разследването по случая продължава.

Мъж и момиче са с леки наранявания след катастрофа вчера в Пловдив. Произшествието настъпило двадесет минути преди 1 часа на кръстовище между бул. “Княгиня Мария Луиза” и бул. “Източен”. При извършване на ляв завой лек автомобил “Шевролет”, управляван от пловдивчанина Н.Г. /53 г./, отнел предимството и се блъснал в лек автомобил “Ауди”. В болница били транспортирани пътници от първата кола – 34-годишен мъж и 18-годишно момиче. След медицински преглед двамата са освободени за домашно лечение. Водачите на колите са изпробвани за алкохол. Резултатът на Н.Г. е отрицателен. Оказало се обаче, че шофьорът на “Ауди”-то – С.С. /33 г./ от смолянското село Рибница, бил седнал почерпен зад волана с 1,53 промила. По случая е образувано досъдебно производство в сектор “Пътна полиция”.

 

Подобни статии

Top