БМВ се заби в газово табло на къща в Куртово Конаре (СНИМКИ)

kurtovo konare (1)

„БМВ“ се натресе в табло за газ и в електрически стълб на къща в пловдивското село Куртово Конаре снощи, съобщи полицията. Около 20:30 часа колата преминала в лентата за насрещно движение и излязла вляво извън пътното плътно, а след това се блъснала последователно в електрически стълб и газово табло на частен имот.

Съседи на Кръстьо Лахтариев, който живеел в къщата, разказаха днес, че чули силен гръм и видяли 4-5-метров син огън. Изскочили навън и се опитали да отцепят улицата, за да не хвърли някой минувач фас, който да вдигне всичко във въздуха.

„БМВ”-то било собственост на 38-годишния Христо Д. от Куртово Конаре. Той летял по павираната улица с висока скорост и не успял да овладее колата, тъй като паважът бил мокър и хлъзгав.

Съседите много се уплашили, тъй като видяли, че от падналите жици на електрическото тъбло излизат искри. А в съседство – на 2-3 метра било таблото за газта, от което излизали пламъците.

Хората сигнализирали на спешния телефон 112 и пожарната дошла на втората минута след подаването на сигнала. Пожарникарите първо прекъснали доставката на газ. В района имало още няколко къщи, които били газифицирани.

Според очевидците шофьорът бил в колата с майка си. Жената също била много стресирана.

По същото време в къщата на Кръстьо имало шестима души, сред които и едногодишното му внуче.

Самият той разказа, че семейството гледало телевизия, когато чул силния удар в дувара му. През прозореца видял, че в къщата се е забила кола и веднага казал на всички да излизат.

Лахтаров живеел в САЩ и се прибрал в Куртово Конаре за кратко. Разказа също, че шофьорът не избягал и бил до хората през цялото време.

Днес сутринта БМВ-то вече не беше на мястото, а работници отстраняваха предизвиканата от него авария.  Според полицията причините за произшествието са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол върху колата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Стамболийски.

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top