Бобри преливат в „Тракия“, кметът със светкавична реакция (СНИМКИ)

Снимка с преливащи от боклуци контейнери на тротоар в пловдивския район „Тракия“ изпрати снимка на казаните във Фейсбук на районния кмет Костадин Димитров, придружена с коментар:

„Добър вечер, г-н Кмете!
Много хубави неща правите за Тракия, страхотен сте и Ви благодаря. Но Ви моля да ми кажете, гледайки тази снимка, как да мина по този тротоар? Всеки ден минавам оттам, всеки ден е така. На улицата има паркирани автомобили, и рискът някоя кола да блъсне пешеходец, който се е принудил да слезе от този отвратителен, непочистен тротоар и неизхвърлен боклук, е доста голям. Снимката от днес, 6 април, 2016 г. Благодаря.“

Ден по-късно Ива Атанасова, която е подала сигнала и до ОП „Чистота“, получи отговор от Димитров, също придружен със снимка:

„Здравейте, от момента на сигнала правим проверки с директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, точно на това място бобрите са обслужени в 6 часа сутринта. Ще продължаваме да следим, за да установим защо се пълнят толкова бързо и съм сигурен, че заедно ще решим проблема.“

Публикацията е съпроводена с повече от 18 коментара на пловдивчани. Те варират от отрицателни до адмириращи работата на кмета на „Тракия“.

Пловдивчанка пише: „Докато не се научим ние да пазим и Господ да слезе, няма да ни помогне…“. „Кметът не ви е виновен, а селяндурите паркирали там. А и тротоарът си е съвсем свободен за ходене. А и някой рови из кофите и хвърля боклука извън контейнера.“, пише друга почитателка на Димитров.

Според трети жител на района казаните в този участък са малко и се пълнят от строителна фирма. „Трябва да има поне още 3 казана за този голям блок, който е зад контейнерите и е крайно време, магазинът за строителни материали отсреща да си има собствен казан, защото половината обемисти отпадъци в тези казани са именно от него“, става ясно от коментара.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Иванова написа:

    Да уточня. Не съм от Пловдив, но ако тези коли са паркирани там, как мислите тези от чистотата ще изкарат контейнерите?

Top