Богата програма, премиера и фестивал в Пловдивския театър до края на сезона

Antique-theater2

Eкипът на Драматичен театър – Пловдив е подготвил много изненади за всички почитатели на театралното изкуство до края на театралния сезон.

На 18 май Мариус Куркински гостува с постановката „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран в Дома на културата „Борис Христов“.

Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или, че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката.

Отново на 18 май, но в Камерна зала актьорите от трупата ще ни разсмеят с „Детектор на лъжата“ с режисьор Красимир Ранков. Представлението “ „Чиста къща“ със специалното участие на Йоана Буковска може да гледате на 19, 27 май, 9 и 24 юни.

На 20, 29 май и 12 юни в Камерна зала Стефан Попов ще играе своя най-нов моноспектакъл „АЗ, АКТЬОРЪТ? Брат ми уби президента“. Това е съвместен проект на Драматичен театър- Пловдив и Pure Theatre (САЩ), чийто основател и артистичен директор е Родни Лий Роджърс – драматург, сценарист, режисьор и актьор с богата творческа биография.

Театрална работилница „Сфумато“ гостува в Пловдив на 22 май с представлението „Тъмна стая“. Постановката е на Георги Тенев и Мирослава Гоговска, участват Весела Бабинова, Явор Бахаров и Деница Даринова (глас).

Отново на 22 май, но в Концертна зала, зрителите ще имат възможността да се насладят на спектакъла „Фенове“ от Елин Рахнев. Режисурата е поверена на Иглика Трифонова, а в ролите са Христо Гърбов и Валентин Танев.

От 31 май до 6 юни пловдивските зрители ще имат възможността да се насладят на програмата в рамките на IX фестивал за театър и съвременен танц „ЧЕРНАТА КУТИЯ“ – 2015.

Шестнадесет международни спектакъла ще бъдат представени в рамките на 7 дни. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, както и концерти и творчески ателиета.

Партньори на 9-то фестивално издание са Министерството на културата и Община Пловдив, Посолството на Израел, Посолството на САЩ, Посолството на Белгия, Посолството на Австрия, Италиански културен институт, Полски институт, Унгарски културен институт, Градски дом на културата „Борис Христов“, Драматичен театър — Пловдив, Културен център „Тракарт“ и Общински Институт “ Старинен Пловдив”.

„Съблечи се“ с режисьор Красимир Ранков може да посетите на 25 май, 8 и 18 юни. Спектакълът е по пиесата на Джо Ортън „Какво видя икономът“, участват Ивайло Христов, Радина Думанян, Ивана Папазова, Троян Гогов, Алексей Кожухаров и Венелин Методиев.

На 26 май и 15 юни в Камерна зала Луиза Григорова ще се превъплъти в ролята на Евридика в спектакъла на режисьора Стайко Мурджев „Евридика в подземния свят“. Въпросите за търпението, доверието към другия и съмнението в собствените ни сили, са трите основни стълба, върху които стъпва съвременният прочит на мита.

Едно от новите, но вече налагащи се заглавия в програмата на Пловдивския театър е спектакълът „Антракт“ („Неприлично заглавие“) с режисьор Иван Урумов. Пет забележителни актриси сменят не само своите роли, но и мъжете си. Играят не само на сцената, но и в любовта. Какво ще се случи накрая и ще намерят ли героите щастието имате възможността да разберете на 28 май и 16 юни.

На 29 май и 12 юни в Камерна зала Стефан Попов ще играе своя най-нов моноспектакъл „АЗ, АКТЬОРЪТ? Брат ми уби президента“. Това е съвместен проект на Драматичен театър- Пловдив и Pure Theatre (САЩ), чийто основател и артистичен директор е Родни Лий Роджърс – драматург, сценарист, режисьор и актьор с богата творческа биография.

Премиерното заглавие през май носи името „Духът на любовта“, то е по текст на Нийл Саймън, а режисьор е Андрей Калудов. В ролите ще видите Христо Гърбов, Албена Павлова, както и младите и талантливи Радина Думанян и Тодор Дърлянов. Премиерата е насрочена за 29 май, а ако я пропуснете, може да гледате отново на 11 юни.

Моноспектакълът на Мариус Куркински „Сънят на смешния човек“ гостува в Пловдив на 24 юни в Дома на културата. Съвсем в края на сезона – 29 юни, Камен Донев пристига за пореден път в Пловдив, за да представи „Лекция номер 2 за всеобщата просвета“ на Античния театър. Билети все още има, макар и в ограничен брой, така че побързайте и си подарете незабравими емоции.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top