Богът на китарата Франк Гамбали идва в Пловдив - DC news

Богът на китарата Франк Гамбали идва в Пловдив

Франк Гамбила гостува в Пловдив

Един от най-иновативните китаристи и носител на Грами – Франк Гамбали, ще изнесе концерт в Пловдив на 11-ти октомври от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов”. С 30-годишна кариера като соло артист, той е известен с революционните си инструментални записи и е считан за „Бог на китарата” от своите почитатели.

Родом от Канбера, Австралия, Гамбали пристига в Лос Анджелис, за да учи в Института по технология на китарата в началото на 1980-те години. Свири с джаз икони като Чик Къриа и Били Кобъм. Пионер е на две творчески техники за възпроизвеждане на шест-струнен инструмент, които са се превърнали в „енциклопедия” за китаристите . Франк Гамбали има 12 студийни албума, издал е множество учебни книги и DVD-та за техниката си на свирене.

В България Гамбали идва със своя квартет, с който изпълнява най-доброто от албумите си. Неговото участие в десетото издание на „Пловдивски джаз вечери“ е истинска чест за фестивала и невероятна възможност за българските ценители на истинското изкуство за първи път да видят и чуят на живо този китарен виртуоз.

Пловдивските джаз вечери се откриват официално на 9-ти октомври с премиера на албума „Song of the Clown“ на обичания композитор и пианист Милчо Левиев с участието на Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо Владигеров, Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.

В Дома на културата „Борис Христов” между 9-ти и 12-ти октомври пловдивската публика ще има възможност да чуе и последния проект на Теодосий Спасов, който събира млади български музиканти.

Тридесет години на сцената ще отпразнува и популярното трио „Акустична версия“, съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България, спечелили редица престижни европейски награди.

Билетите на цени 10, 15 и 20 лв вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетен център пред общината.

 

 

 

Подобни статии

Top