Бодура намушкал приятел по чашка с ножа за салата (ВИДЕО)

57-годишният Иван Бодурски по прякор Бодура  е намушкал с кухненски нож авера си по чашка Таньо Танев /38 г./, докато режел салата с домати, стана ясно днес по време на заседанието в Окръжния съд, на което бе гледано искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за пишман убиеца.

Намушкаха мъж при пиянски скандал в Кючука

Той и още четирима души седнали на по чашка в апартамента на Бодура на ул. „Георги Икономов“ в пловдивския квартал Кючук Париж на 15 август. Приятелите имали половин шише ракия, подарено им от съсед, за да пийнат за здравето на жена му, която била именица същия ден. Намерили си и спирт, който разреждали с вода, за да го пият. Докато си приказвали Таньо се афектирал и започнал да псува на майка Бодурски. Разменили си реплики и му казал, че ще го прати при майка му, за която знаел, че била покойница.

„Не съм го направил умишлено, казвам ви честно. Режех домати и ножа ми беше в ръката. Просто ми падна перде и… Не е било умишлено“, обясняваше в съдебната зала Бодурски пред съдия Станислава Бозева. „Винаги сме се карали с него, той просто е неприятен за компания, особено като пие“, допълни обвиняемият.

57-годишният мъж намушкал с кухненския нож Танев в шията. Лекарите казали, че само сантиметър делял мястото на пробождането от сериозен кръвоносен съд. Раната причинила на пострадалия голяма кръвозагуба, съобщиха от прокуратурата. Според адвоката на Бодурски Николай Тюфекчиев обаче, още на следващия ден Таньо бил добре и бил разпитан от полицията.

Иван Бодурски беше категоричен, че няма как да се скрие от закона: „Няма да се укрия, а и къде ще се скрия, след два дни ще ме намерят!“. В последните си думи поиска по-лека мярка – „домашен арест“.

Пред съда адвокат Тюфекчиев поиска по-лека мярка, тъй като намушкването не било умишлено, а резултат от хулиганство. Освен това Бодура нямал пари, за да избяга от закона и дори токът в жилището, наследство от майка му, бил спрян.

Според съдия Бозева обаче деянието му е сериозно, а обвинението предвижда от 10 до 20 години затвор. Освен това в залата стана ясно, че Бодурски е осъждан няколко пъти, макар и да е реабилитиран.

Окръжният съд постанови Бодурски да остане в ареста за постоянно. Мярката не е окончателна и подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд.

Вижте във видеото какво още каза за инцидента след заседанието адвокат Тюфекчиев.

Подобни статии

Top