Божидар Васев и Даниел Златков напускат Ботев

Халфът Божидар Васев и защитникът Даниел Златков напускат Ботев и ще си търсят нови отбори за новия сезон. Васев се раздели с „жълто-черната“ публика подобаващо, като вкара първия гол при победата с 2:1 над шампиона Лудогорец в последния мач за сезона. Златков също игра като титуляр в срещата.

„Радвам се, че победихме шампиона, защото нямахме успех над него в „А“ група. Що се отнася до моето бъдеще, реших да напусна Ботев. Скоро ще има яснота къде ще продължа да играя“, заяви Божидар Васев, който бе избран за играч на мача.

Даниел Златков, който през зимата претърпя операция на кръста, също потвърди, че няма да остане в Ботев, защото не са му предлагали нов договор. Той заяви, че има оферта от чужбина и сигурно ще я приеме.

Тодор Неделев пък няма яснота около бъдещето си. Той бе преотстъпен от немския Майнц 05 до края на сезона, а сега предстоят нови преговори с германците.

Преди мача догоровът си разтгрогна нападателят Рахави Кифуети, а Грегъри Нелсън и Орлин Старокин също приключват отношенията си с клуба. Вече бяха освободени вратарят Валентин Галев и халфът Мариян Огнянов.

Старши треньорът Николай Костов пък заяви, че този сезон за него е бил най-тежкият мв кариерата му. Той обеща да зарадва феновете с лятната селекция и отборът да тръгне нагоре през новия сезон.

Подобни статии

Top