Бойко Борисов: Да се купи хендсфри на пилотите (СНИМКИ)

2015-03-15_154642

Пилотите от Авиобаза Крумово, участвали в спасителни акции по време на последните бедствия, ще получат парични награди. Това заяви при посещението си в Авиобаза Крумово министър-председателят Бойко Борисов. На големите началници ще бъдат раздадени значки, уточни Борисов.

Само се моля да сте живи и здрави и все така успешни в тези условия, защото видяхте какво се случи в Македония, добави премиерът.

Пилотите пък поискаха от Борисов хендсфри за спасителите. Премиерът  се учуди, че такава техника липсва, при положение, че вертолетите са скъпи машини.

Дали сме 300 милиона лева за хеликоптери, не може да няма хендсфри за 3 хиляди лева. Скъпи на триците, евтини на брашното, посочи министър-председателят.

Пилотите обаче обясниха, че в специална докладна са изброили всичко необходимо за подръжка за вертолетите, което сега липсва и оборудване за безопасност не само на спасителите, но и на спасяваните хора. По думите им липсва не само хендсфри за спасителите, които трябва да работят с две ръце, но и достатъчно лебедки, резервни части и консумативи за самолетите.

Бойко Борисов съобщи, че заедно със здравния министър Петър Москов ще предложи пет обзаведени медицински хеликоптера да бъдат дислоцирани на пет места в страната. В момента се ползват само Кугърите от авиобазата в Крумово при всички бедствия. Новите пет вертолета ще струват около 15 000 лева, изчисли Борисов и добави, че те ще много необходими.

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посетиха 24-та авиационна база Крумово днес. Премиерът благодари на екипажите на хеликоптерите и на военослужещите от базата за техния висок професионализъм, проявен по време на спасителните операции в бедстващите райони.

Днешното ни посещение тук заедно с министър-председателя и с министъра на вътрешните работи е поредното доказателство за добрата комуникация в кабинета и за съпричастността на всеки един от нас към проблемите на обществото, каза министър Ненчев. Той акцентира още веднъж върху добрата подготовка на личния състав.

Премиерът Бойко Борисов беше запознат с проблемите, свързани със състоянието на техническото оборудване и на летателната техника. Той пое ангажимент пред военнослужещите за осигуряване на необходимите средства, за да бъде осъвременена техническата екипировка.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top