Бойко Борисов: Загубим ли на първи тур, подавам оставка веднага - DC news

Бойко Борисов: Загубим ли на първи тур, подавам оставка веднага

Ако ГЕРБ загуби изборите на първи тур, още вечерта правителството подава оставка, това отново потвърди премиерът Бойко Борисов, след като откри ремонтираната спортна зала „София“, предаде БНТ. Той е категоричен, че Цецка Цачева и Пламен Манушев са най-подготвените и най-подходящите хора от ГЕРБ за президентската институция.

„Нашият противник е Илияна Йотова. Тя си е БСП – това е сериозният човек в партията. Радев – отидоха, взеха един човек, който Първанов го направи генерал, на мене ми козируваше и това бил техният кандидат. Съжалявам, че нямат кандидат. За това съжалявам, защото да издигнеш не партиен член, не от твоята партия, ей така да го вземеш от първия гарнизон, който срещнеш и само защото е честен и почтен… това означава, че в БСП няма честен и почтен. Ние си имаме в ГЕРБ много честни и почтени хора и си избираме от тях“, каза премиерът.

Той отново заяви, че ако ГЕРБ загубят на президентските избори, на първи тур, правителството му ще подаде оставка.

„Ако загубим на първи тур, защото тогава се мерят партиите, още вечерта подавам оставка. На втори тур се търси подкрепа и хората не излизат да гласуват“, смята Борисов.

Той отказа да каже кой ще бъде следващият председател на Народното събрание, ако Цецка Цачева бъде избрана за президент.

Премиерът коментира и горещата тема от последните дни с оттеглената правителствена подкрепа за Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН и за издигнатата кандидатура на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

„Накрая руснаците и американците трябва да седнат и да се разберат кой е, ако това не го разбираме… няма значение кандидатът кой е“, каза Борисов.

 

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top