Бойко Борисов: Има подготовка за дестабилизация на Македония, също и на България (ВИДЕО)

България се справя добре с мигрантската криза, колкото и да се опитват заради трима или десет мигранти да кажат, че не се справяме, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на КСНС.

При тази организация на правителството, ние няма да допуснем такава бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни „разклатят“ с обвинения за неспазване на правата на човека, на свободата на словото, на еди-кое си, което страшно много се продава на запад, коментира Борисов.

Попитан за случващото се в Гърция и в Македония премиерът каза, че това е нещо, от което е изключително тревожен и крайно притеснен. Той посочи, че Македония е една от държавите, които положиха много усилия да спре бежанската вълна, и допълни, че македонският президент ги е запознал с информация, било е предоставено и писмо до Европейския съвет, за „доста солидна подготовка“ за нападения на техните граници от организирани групи. И то се случи – бяха провокирани, имаше използване на сълзотворен газ, нещо, което не се одобрява от демократичната общественост, бяха подложени на натиск и вчера се случи това, което днес ще продължи, и то ще продължи и по-дълго, посочи Борисов и допълни, че според него Македония ще бъде трайно дестабилизирана, дори и изборите в страната са подложени на риск дали ще се проведат изобщо.

По думите на Борисов „този план сработва донякъде за България“. „Какво се получи в последната една седмица в България – изведнъж се явиха тук-там някакви граждански организации, които спонтанно, на място, задържаха различни бежанци. Дори едното място беше отразено с участник по национална телевизия“. Той посочи, че това в последствие е било „много добре интерпретирано“ и Ал Джазира, други организации са започнали да говорят „едва ли не, че в България се отнасяме много жестоко към бежанците и едва ли не има някакви паравоенни формирования, които да ги атакуват по един безобразен начин“. Тримата афганистански бежанци „се въртят“ по целия световен обмен, каза Борисов. Изведнъж няколко дни поред се заговори пак за „свински опашки“, като за мюсюлманите като се каже „свинско“, то е тежко обидно, „привързва се“ постепенно и моето име към тези „свински опашки“ чрез карикатури, второ, трето и четвърто, каза Борисов.

За решението на Нова телевизия да свали от сайта си карикатури на Чавдар Николов, премиерът Борисов каза, че той няма нищо общо с това. С моето име и образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната всеки ден във вестници, в телевизии, къде ли не, ако някои от тях съм познавал, само съм ги поздравявал, никога не съм си позволил на някой да му кажа една думичка, не съм си позволил да кажа и нищо по тази тема и на въпросната телевизия, заяви Борисов. Изведнъж всички сега започват от Европа, отвсякъде – тук свободата на словото била нарушена, но аз не съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия, вестник или частна медия си прави своята политика, но колко удобно е, че едва ли не в България „мачкаме“ свободата на словото, което някой иска да го показва, каза още премиерът.

Бойко Борисов заяви, че започва да слага в страницата си във фейсбук карикатурите в медиите, които излизат за него, с което иска да докаже, че не само че не го дразнят, но и че нищо не са му причинили, защото който го познава знае, че той няма никакъв комплекс. „Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен, тя не е нито помощ, това е опит, пореден, да ми извадите очите. Във времето на фейсбук и на интернет да решиш да сваляш информация – това е самоубийство, и да набедиш човек като мен, че едва ли не стои зад подобно нещо, Господ ми е свидетел, че не стоя, не е честно“, каза още Борисов за свалянето на карикатурите.

Във връзка с бежанската вълна премиерът Борисов изтъкна превенцията и добрата охрана на границите ни. Той каза, че е разпоредил на военния министър Николай Ненчев да отиде до Ивайловград и заедно с министър Румяна Бъчварова отново да проверят на място охраната на границата.

Подобни статии

Top