Бойко Борисов кацна принудително на летище София

Правителственият самолет „Фалкон“, на чийто борд бе премиерът Бойко Борисов се приземи принудително на Летище-София. Заради технически проблем се наложи машината да се върне обратно, като преди това повече от час кръжа над столицата, за да изразходи горивото.  Борисов трябваше да отлети за Брюксел, за да се участва в заседанието на Европейския съвет.

Проверяват се причините за аварията на самолета. По предварителни данни малко след излитането на самолета се е появил технически проблем, който не е позволил да се затвори левият колесник на машината. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на извънреден брифинг във връзка с инцидента.

Екипажът на самолета е уведомил премиера за ситуацията и е започнал да извършва необходимите облитания, за да бъде изразходено част от горивото, както и да бъде огледано внимателно състоянието на всички колесници. Транспортният министър Ивайло Московски подчерта, че след преминаването на тази задължителна процедура е дадено разрешение за кацане, което е извършено нормално, а не аварийно.

Подобни статии

Top