Бойко Борисов: Няма защитен човек в държавата!

„Няма защитен човек, няма значение на каква позиция в партията, в ГЕРБ или в държавата е. Но това също важи и за другите партии, да не ме разбирате грешно.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив днес в отговор на въпрос кой назначи Цветелин Цветанов за шеф на ИА „Автомобилна администрация“.  По думите на премиера ако някой е извършил престъпление той ще трябва да си носи отговорността.

„Стотици назначения са направени в България през годините. Всеки министър може да потвърди, че за нито един пост в министерство, аз не съм се намесил да дам човек. Ето последно г-жа Меглена Кунева може да попитате – искаше да смени зам.-министрите, смени ги, аз ги подписах веднага. Във всички министерства е така. Защото министърът е принципала, който носи отговорност за назначенията.“, каза още Борисов.

Той поясни, че е имало предложение бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров да оглави ДАИ. „Аз обаче не се съгласих. Защото тогава все още имаше напрежение, не беше доизчистено всичко по делата, които се водеха и не исках да се създаде напрежение около името на Флоров, който е един достоен полицай“, подчерта Борисов. И отново напомни, че нито един кадър не е защитен от преследване срещу корупция или когато е извършил престъпление.

Според премиера във фонд „Земеделие” няма скандал и няма опасност България да загуби средства по оперативната програма за „Развитие на селските райони”. „Ако има хора, които са извършили престъпления, според подадените ни сигнали, затова са прокуратурата и ДАНС, които да проверят и нарушителите да бъдат вкарани в затвора”, категоричен бе министър-председателят.

По думите му средствата по програмата вече са изплатени, оставало да бъдат получени още 5 милиона евро, по тази програма.

Подобни статии

Top