Бойко Борисов ще участва в републиканския марш в Париж

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре в републиканския марш в Париж, съобщиха от правителствената пресслужба.  С присъствието си на шествието той ще изрази солидарността на България с френския народ. Редица европейски лидери, включително германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Дейвид Камерън, планират да покажат подкрепата си към Франция по този начин.

Близо 1 млн. души се очакват да се включат в големия републикански марш, който ще се проведе в центъра на Париж утре като израз на единство след терористичните атаки, съобщават световните медии.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов обяви, цитиран от Агенция Франс прес, че Франция ще предприеме всички мерки, за да осигури безопасността по време на марша. Ще се поддържа възможно най-високото ниво на сигурност в района на Париж.

Днес във френската столица се състоя извънредна среща на ключови министри с президента Франсоа Оланд. След нея Казньов заяви: „Искаме да се запази високо ниво на мобилизация и бдителност“. „Взети са всички мерки, за да се гарантира сигурността на шествието“, каза той, след като снощи Оланд предупреди, че заплахите срещу Франция не са приключили.

Председателстваната от президента извънредна спешна имала за цел обсъждане на мерки, които да предотвратят повторение на кървавите терористични атаки от последните дни.

Френските сили за сигурност продължават издирват приятелката на въоръжения мъж, който държа заложници в супермаркет и бе убит в петък.

Снимка: tass.ru

Подобни статии

Top