Бойко: Пловдив ще има супер зала през март, в Левски и една греда на могат да боядисат!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на март следващата година Пловдив ще има супер зала, в която ще се провеждат европейски и световни първенства. Той говори за Колодрума и като цяло за спортната 2014-а година след финала между Витоша (Бистрица) и ЦСКА (6:1) в коледния турнир при ветераните. Борисов се разписа от дузпа за любимия си тим.

„Колкото по-бързо забравим 2014-а година в спортен и политически план, толкова по-добре. Ужасна година. От 6-и декември до последния работен ден изплатихме 3,170 милиарда по КТБ. Представете си това да влезе в спортни площадки, стадиони и какво ли още не. Тези пари можеше да ги харчим много сериозно. Последните десетина дни направихме много важни неща- дадохме коледни надбавки, пуснахме еврофондовете, разплатихме по общините. Дадохме 12 млн. за залата в Пловдив. Някъде март месец ще имат подобна на „Арена Армеец“ зала. Дадохме 10 млн. за залата във Варна. Знаете какъв кимизарник беше. Там беше едно нищо, непипано, откакто е построено. Това са все места, където ще има Световни и Европейски първенства. От Сливница до Свиленград“, заяви Бойко Борисов.

„Левски ме послушаха за Стойчо Стоев като станаха шести. Толкова ме послушаха, едвам не изпаднаха. Най-много ми е жал за тях, че се държат невъзпитано. Левски винаги е бил отбор на народа, защото е имал най-големите джентълмени във футбола. Сега всички се държат невъзпитано – от публиката до треньора включително. Нали гледате мачове?

Не искам да коментирам Любо Пенев, а да пожелая на всички Честита Коледа! Все пак трябва да отдадем дължимото на Григор Димитров, Кубрат Пулев. Лудогорец заслужава огромни поздравления за това, което направи. Нека всички отбори прекопират работата на Лудогорец. Как да нямат другите пари. Бюджетът на Левски през последните години не е по-малък от този на Лудогорец. Сметнете колко треньори, директори и футболисти минаха през Левски през последните години и след това им се плащаха неустойки. В Лудогорец имат добър президент като Киро, който си гледа бизнеса – инвестира, знае какво му трябва, какво да вземе. Нали знаете, че и аз му помогнах с материалната база. А не могъщите софийски отбори една блажна боя да не искат да сложат. Ей така, да си боядисат вратите на стадионите. Да не е такова олюпено. Това е въпрос на манталитет. Знам, че ще се обидят, но само претенциите им са големи“, коментира още българският премиер.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top