Бойко се намеси по въпроса за слетите училища в Пловдив

В драмата покрай сливането на училищата ОУ „Душо Хаджидеков” и ОУ „Георги Бенковски” отношение взе и Бойко Борисов. Премиерът лично позвънил на един от родителите, който писал на Борисов за проблема в Пловдив, още преди да бъде гласувано решението на сесията на ОбС.

Тогава премиерът отговорил на недоволния родител Стоян Колев, че ще разпореди проверка по случая. Мъжът разказа за разговора си с премиера във фейсбук групата „225 хил. лв. за закриване на училище“.

Ето какво сподели бащата:

„Както бях споменал преди, бях писал на премиера г-н Бойко Бориов. Вчера вечерта ми отговори, че е в Узбекистан, разбрал е за случая и е възложил проверка и ще се свърже с мен по телефона. Днес сутринта ми се обади и попита какво става в Пловдив. Набързо обясних, че вече училищата са слети, независимо от протестите на хората и недоволството. Казах му че училищата се намират на 2 км. едно от друго и е ненормално децата ни да вървят това разстояние с 20 кг. раница в студ и в пек и да пресичат 2 големи и много натоварени булеварда. Той ми каза, че му докладвали, че разстоянието между училищата било 100 метра. На което аз му казах, че това абсолютно не е вярно. Връзката беше лоша и накрая каза да изчакам до утре, каквото и да значи това. В него ми е надеждата нещо да се промени!“

Подобни статии

Top