Бойци от Карловската бригада помогнаха на ранени на АМ „Тракия“

Военнослужещи от Сухопътните войски оказаха помощ на пострадалите в катастрофата на автомагистрала „Тракия“, при която бе ранена 34-годишна жена и 6-годишната й дъщеричка. При придвижването си след парада в столицата към Карлово, военна колона с участниците във военния парад по случай Деня на Храбростта и празника на Българската армия от състава на 61-ва механизирана бригада е била спряна.

Оказало се, че движението по магистралата е спряно, заради катастрофиралия в района на 60-тия километър на магистралата, в близост до Пазарджик, автомобил „Алфа Ромео“. Тъй като валял силен дъжд водачката изгубила контрол над колата и се преобърнала в канавката.

По решение на старшия на военната колона – майор Димитър Караганчев от отделение „Логистика“ и разпореждане на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, военнослужещите оказват помощ на пострадалите.

Военно-медицинският екип от състава на бригадата незабавно е откарал пострадалите до МБАЛ – Пазарджик, където са оставени за лечение. Състоянието на 34-годишната жена и 6-годишното момиченце е тежко, съобщиха от пазарджишката полиция.

Още една катастрофа е станала за около час по-късно на магистралата в същия участък. В района на 66-ти километър автомобилът на четиричленно семейство, заради наводнен участък, излиза извън пътя. Леко пострадала е пътничка в колата.

Снимката е информативна

Подобни статии

Top