Бой в Парламента! Манол Пейков и „Възраждане“ се сбиха в кулоарите! (ВИДЕО)

Причината бе предложението на Костадин Костадинов България да напусне НАТО

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Манол Пейков и народни представители от „Възраждане“ стигнаха до физически сблъсък в кулоарите на парламента. Това стана малко след като председателят Росен Желязков даде почивка.

Причина за почивката бяха репликите, които двете страни в конфликта си размениха в пленарната зала. Докато лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов четеше декларация, в която настояваше България да напусне НАТО Пейков подвикваше от място си и се опитваше да го прекъсне.

Това доведе до реакция от „Възраждане. Депутатът Цончо Ганев излезе на трибуната и на няколко пъти обиди представителя на ПП-ДБ, като намекна, че е в нетрезво състояние.

„Не може Манол Пейков да грухти и да издава нечленоразделни звуци“, включи се и Ангел Георгиев.

Пейков веднага му отвърна: „На г-н Ганев всеки ден му пращат от Москва кремове от тестиси на усурийски тигър и Шлемник Байкалски. Желая много щастие и успехи на тези хора“.

След като депутатите се запътиха към стаите си в кулоарите се стигна и до физически сблъсък между двете страни. Чуха се псувни и грозни обиди, преди Пейков и депутатите от „Възраждане“ да бъдат разтървани бързо от техни колеги и квесторите.

Източник: clubz.bg, БТА