Болницата в Асеновград чака нова акредитация

bolnica asgr

В общинската болница в Асеновград стартира нова процедура за акредитация на отделни медицински дейности и обучение на специализанти и студенти. Така лечебното заведение само ще подготвя кадрите, от които има нужда, коментира управителят д-р Иван Червенков. Вече са назначени специализанти във всички 8 отделения.

Въпреки, че на този етап болницата е обезпечена кадрово, все пак специалисти се търсят. В настоящия момент има нужда от анестезиолог, уточни д-р Червенков.

За да продължи качественото извършване на лечебната дейност в болницата се правят и ежегодни подобрения в материалната база. Само за миналата година в нова апаратура са вложени близо 100 хиляди лева за закупуване на видеоколноскоп, ехограф и ехокардиограф. Средства са вложени и в нов апарат за хемодиализа.

Мениджърът на здравното заведение обмисля да кандидатства и по проект на фонд „Условия на труд” за обновяване на машините за централна стерилизация, подмяна и преструктуриране на помещението, както и закупуване на ново работно облекло и предпазни средства за персонала.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top