„Болница за плюшени мечета“ в Пловдив

Днес и утре за шеста поредна година Асоциацията на студентите медици в Пловдив, с участието на Асоциация на студентите по Фармация в България и Българска асоциация на студентите по дентална медицина организират кампания под наслов “Болница за плюшени мечета”.

Инициативата „Болница за плюшени мечета“ или както е известна в почти цял свят –  “Teddy Bear Hospital” е международен проект, организиран в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Кампанията е насочена към деца на възраст между 3 и 9 години. Идеята е с игри и забавления да  се покаже на малчуганите, че посещенията при лекаря, стоматолога и фармацевта не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват да я преодолеят.

В деня на провеждане на събитието  всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде неговият “пациент”.  Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на “детето си” и ще получи препоръки за здравето му от нашите студенти в ролята на лекари . По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло, смятат организаторите.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top